مرکز آموزشی درمانی بیمارستان گلستان اهواز متخصص فیزیك پزشكی بیمارستان گلستان اهواز گفت: تلاش دانشمندان هسته ای موجب شده استفاده از این علم در بخش پزشكی بومی شود.
مرکز آموزشی درمانی بیمارستان گلستان اهواز

20 فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای؛
 ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
۲۰:۵۶:۲۱

متخصص فیزیک پزشکی بیمارستان گلستان اهواز گفت: تلاش دانشمندان هسته ای موجب شده استفاده از این علم در بخش پزشکی بومی شود.

دکتر محمدجواد طهماسبی بیرگانی به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)_منطقه خوزستان_اظهار کرد: صنعت هسته ای کاربردهای فراوانی دارد؛ از جمله استفاده از آن به عنوان انرژی و تولید نیرو و مصارف مربوط به نیروگاه است و تولید برق و یا مصارفی که به انرژی مربوط می شود. صنعت هسته ای که در ایران کاملا  استفادۀ صلح آمیز دارد، می تواند در مواردی مانند استریل کردن مواد و بسته بندی های خوراکی، در صنعت بسته بندی، در تحقیقات کشاورزی و مواردی مانند آن مورد استفاده قرار گیرد. این انرژی همچنین کاربردهای متعدد پزشکی نیز دارد.

وی افزود: هم اکنون از شاخه مختلف علوم هسته ای در تشخیص و درمان بیماری ها استفاده می شود و از جمله میتوان به استفاده از دستگاه های اشعۀ X تشخیصی مانند رادیولوژی، سی.تی.اسکن و یا دستگاه های مغناطیسی M.R.I اشاره کرد. همچنین نمونه بارز آن در دانش پزشکی هسته ای (Nuclear Medicine) و پرتودرمانی (Radiotherapy) مورد استفاده است.

طهماسبی بیرگانی تصریح کرد: در پزشکی هسته ای که هم کاربرد های تشخیصی و هم کاربرد درمانی دارد، برای تشخیص بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی، کبد، کلیه، استخوان و دیگر بیماری ها از طریق گاما اسکن استفاده می شود. برای درمان نیز از روش هایی مانند "ید درمانی" استفاده می شود.

فیزیست مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز خاطرنشان کرد: پرتودرمانی (رادیوتراپی) که یکی از روش های درمان بیماران مبتلا به سرطان است، می تواند در کنار جراحی و شیمی درمانی به بیماران مبتلا به سرطان کمک کند.

وی با اشاره به اینکه در مرکز پرتودرمانی گلستان اهواز برای اولین بار در کشور دستگاه شتاب دهنده خطی در سال 1383 استفاده شد، گفت: این بیمارستان هم اکنون به دو دستگاه شتاب دهندۀ خطی پُرانرژی، یک دستگاه کبالت 60 و یک دستگاه کاتاترون مجهز است و دانش استفاده ازکاربرد صلح آمیز هسته ای در این مرکز بومی شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و مدیر گروه فیزیک پزشکی این دانشگاه افزود: ماهانه حدود 250 بیمار در مرکز پرتودرمانی بیمارستان گلستان اهواز درمان می شوند؛ به این صورت که پس از تشخیص ابتلای آنها به سرطان از طریق روش های تشخیصی، با استفاده از صنعت هسته ای در پزشکی و کاربرد دستگاه های گاما اسکن، ام.آر.آی، سی.تی.اسکن و آزمایش های مختلف برای طراحی درمان با برنامه های نرم افزاری و شبیه سازی اعضای بدن و تومور به این مرکز مراجعه می کنند و پس از مشخص نمودن و علامت گذاری ناحیۀ درمانی، در جلسات مختلف تحت درمان با اشعه قرار می گیرند.

این متخصص فیزیک پزشکی تصریح کرد: بیمارستان گلستان اهواز از مراکز پیشرفته پرتودرمانی کشور است و درمان در این مرکز مانند مراکز پرتودرمانی کشورهای پیشرفته است. هم اکنون در این مرکز دانشجویان در مقاطع کارشناسی رادیولوژی، کارشناسی رادیوتراپی، کارشناسی ارشد و دکتری فیزیک پزشکی در حال آموزش هستند و از سال گذشته نیز آموزش دانشجویان مقطع تخصص رادیوتراپی و انکولوژی در این مرکز آغاز شده و این دانش در این بیمارستان بومی شده است.

وی با گرامیداشت یاد شهدای جهاد علمی افزود: پیوستن کشور ایران اسلامی به جمع اعضای باشگاه کشورهای اتمی برای همیشه در تاریخ افتخارات جهان ثبت شده است. دانشمندان جوان ایرانی با بومی کردن این دانش گام های بزرگی در جهت ارتقاء علمی کشور و کسب افتخارات در عرصه های علمی و فناوری برداشتند. از زمانی که تحریم ها شدیدتر شده، گام های علمی در زمینه دانش هسته ای، استوارتر و سریع تر شده و خودکفایی در تولید برخی داروهای رادیواکتیو در سازمان انرژی اتمی ایران گواه این مطلب است.

طهماسبی بیرگانی ادامه داد: استفاده از دانش هسته ای یک ضرورت و حق ملت ایران است و اگر در دنیای امروز از این دانش و صنعت محروم باشیم در بسیاری از تشخیص ها و درمان های بیماران ناتوان خواهیم بود.

انتهاي پیام
ا